Brak produktów
Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300...
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900...
Zwycięzca cuppingu! Pochodzenie: Salwador – Ameryka Środkowa Wysokość...
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80%...
Mielenie jest jednym z kluczowych punktów na mapie do dobrej kawy. Jak mielić kawę? Poznajcie nasze porady w tym temacie!
Domowy syrop do kawy wzbogaci Wasze menu kawowych dodatków. Nie tylko będzie ciekawym urozmaiceniem dla smaku, ale również przyniesie Wam dużo radości z własnoręcznego przygotowania. Poznajcie nasze przepisy!
Jak przygotować napój bardziej sprzyjający wieczorowej porze, ale dalej dostarczający intensywnych kawowych smaków? Wiecie już co mamy na myśli? No to zakasajmy rękawy i wejdźmy do kuchni i odpowiedzmy na pytanie - jak zrobić likier kawowy?
Beza kawowa – czyli jak połączyć dwie świetne rzeczy w jedną wybitną! Poznajcie nasz przepis na pyszną bezę kawową.
Babka kawowa łączy ze sobą kulinarną klasykę, która tradycyjnie gości na polskich stołach wraz ze smakiem i aromatem najpopularniejszego napoju świata! Poznajcie nasz przepis!
Odpowiedzi na to skąd wywodzi się frappe, należy szukać w... Grecji. To połączenie kawy, barmańskich umiejętności, mleka i lodu, może nam dać chwilę słodkiej przyjemności. Jak zrobić frappe? Poznajcie nasz przepis!
Przygotowujecie własne nalewki? A może spróbować wersji z kawą? Pokażemy Wam jak w łatwy sposób zrobić nalewkę kawową!
Lato chyli się ku końcowi i wygląda na to, że za jakiś czas nieuchronnie wrócimy do przepisów na kawę, które raczej rozgrzewają niż chłodzą. Jeżeli chcecie zawczasu przygotować arsenał przepisów na napary zwalczające jesienną chandrę, koniecznie obserwujcie naszego bloga!