Brak produktów
Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300...
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900...
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80%...
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000...
Smak kawy zależy od ziaren, sprawdź jaka kawa będzie idealna
Kawa z Brazylii to kwestia, o której chyba każdy ma pewne wyobrażenie. Jest ona zdecydowanie najpopularniejsza, jeśli chodzi o kawy plasujące się poniżej segmentu specialty, ale nie znaczy to absolutnie, że nie powstają tam wyjątkowe ziarna. Przedstawiamy Wam dzisiaj Brazil Sitio Bela Vista.
Opowiemy Wam więc dzisiaj o tym co my określamy jako kwaśność i kwasowość, czy aby na pewno warto za wszelką cenę tego smaku unikać, a jeżeli już, to w jaki sposób.
Kawa z Etiopii to klasyk, od którego wielu z wytrawnych kawoszy zaczęło swoją przygodę z ziarnami z segmentu specialty. Więc wskakuje do młynka i zaczynamy!
Kawa Honduras Caballero Marcala to prawdziwa perła w naszej ofercie specialty, więc robimy sobie krótką przerwę na zaparzanie i ruszamy w drogę!
Dzisiaj czas na Kostarykę, czyli stosunkowo niewielki kraj położony w Ameryce Środkowej. Niewielki, ale graniczący z Panamą, która jest kolebką najbardziej pożądanych przez kawowych specjalistów ziaren. Czy nasza kawa Costa Rica SHB ma w sobie coś z tych mistrzowskich gatunków? Przekonajmy się!
Czy istnieje kawa poza Brazylią, Kolumbią i Etiopią? Czy kawa z Peru to egzotyczna pamiątka, czy pełnoprawne ziarno z potencjałem? Przekonajcie się sami!
Eksperymentalna metoda obróbki tej kawy z niewielkiego państwa w Ameryce Środkowej przynosi niespodziewane efekty. Poznajcie kawę specialty z Salwadoru!
Czego możemy się spodziewać wynurzając się z kawowego mainstreamu i próbując mniej popularnych ziaren? Ciekawych doświadczeń, których kawa Rwanda Muhondo z pewnością dostarcza!