Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300...
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900...
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80%...
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000...
Data palenia 4.04.2023 Kawa...
Data palenia: 4.04.2023r Pochodzenie: Meksyk Region: Huixtla (Chiapas) Farma: Finca Alianza Farmer: Don Antonio Luttmann Wysokość upraw: 800 m n.p.m. Gatunek: 100% Robusta (Specialty - Fine Robusta) Odmiana: Romex Obróbka: myta Rok Zbioru: 2021 Nuty smakowe: ryż dmuchany, daktyl, gorzka czekolada Palenie: średnie Przeznaczenie: espresso
Kawa specialty Pochodzenie: Meksyk (Ameryka Środkowa) Region: Zongolica, Veracruz Farma: Farmerzy z regionu zongolica Wysokość upraw: 900 - 1600 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: H1, Obata, Sarchimor Jakość: Specialty Punkty SCA: 85 Obróbka: Myta Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Średnie Nuty smakowe: Jabłko, wiśnia, czarna herbata, karmel...
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda (Afryka) Karongi - Sektor Mubuga Wysokość upraw: 1850-2100 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Bourbon Jakość: Specialty Obróbka: Naturalna Punkty SCA: 87,5 Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Jasne Nuty smakowe: Truskawka, borówka, poziomka, miód, pomarańcza, karmel, banan, morela Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Data palenia 4.04.2023 Kawa specialty Pochodzenie: Etiopia – (Afryka) Region: Yirgacheffe Farma: Foge Wysokość upraw: 2 100 m. n. p. m. Gatunek: Arabica Punkty SCA: 87,5 Rok zbioru: 2020 Nuty smakowe: roślinne, ziołowe, cytrynowe, słodkie Zastosowanie: Pod filtr
Kawa specialty Pochodzenie: Kenia Ziarna: Peaberry Farma: Baragwi FCS Wysokość upraw: 1600 - 1800 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: SL 28, SL 34, Batian, Ruiru11 Jakość: Specialty Punkty SCA: 87,5 Obróbka: Myta Rok zbioru: paź-gru 2021 Stopień palenia: Jasne Nuty smakowe: Agrest, czernica, czereśnia, karmel Zastosowanie: metody alternatywne