Darmowa wysyłka tylko na terenie Polski
Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300...
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900...
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80%...
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000...
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda...
Ostatnio przeglądane
Pochodzenie: Etiopia Region: Guji...
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Shakisso Hadeso to kawa z Etiopii, której ziarna pochodzą z rodzinnej farmy z regioniu Guji, który słynie z upraw Arabiki. Rejon ten ma idealne warunki do sadzenia kawowca:
Rozwój handlowy i kulturalny Guji przyczynił się do wzrostu tego wyjątkowego regionu kawowego.
W naszej kawie z Etiopii wyczuwalne są słodkie nuty, głównie malin, jabłka i miodu. Na pierwszy plan wybija się również orzech włoski. W smaku jest wyraźne zaznaczenie herbaty earl grey wraz z bergamotką, a także jest zauważalny delikatny karmel. Kawa Etiopska wyróżnia się zbalansowaną kwasowością.
Kawa Etiopska Hadeso sprawdzi się najlepiej w metododach alternatywnych. Świetnie nada się pod filtr lub espresso.
W procesie powstawania kawy Specialty Ethiopia Shakisso Hadeso naszą inspiracją stał się Kaberu - szakal/wilk występujący jedynie w Etiopii. Ze względu na to, że to zwierzę jest spotykane tylko na tamtejszych terenach, nie mogliśmy wyobrazić sobie lepszego symbolu dla naszej kawy!