Darmowa wysyłka tylko na terenie Polski
Kawa z outletu - data palenia...
Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: lekkie, jasny brąz
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Peru – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 1200 - 1350 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor
Kawa bezkofeinowa Dekofeinizacja: Metodą na mokro Pochodzenie: Brazylia (region Mogiana) – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 1000 – 1200 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Mundo Novo i Catuai Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: średnie
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Azja Gatunek: 50% Arabika, 50% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Stopień palenia: Mocne Nuty Smakowe: gorzka czekolada, orzech, dymny karmel Przeznaczenie: Espresso
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 2/5 Stopień palenia: Mocne Nuty Smakowe: kakao, orzech, cytrus, karmel, migdały Przeznaczenie: Espresso
Pochodzenie: Brazylia Region: Municipality Presidente Olega Farma: Fazenda Dona Nenem Farmer: Eduardo Pinheiro Campos Wysokość upraw: 1054-1068 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabica (Specialty) Odmiana: Yellow Bourbon Obróbka: półsucha Rok Zbioru: 2021 Punkty SCA: 83,5 Nuty smakowe: czekolada, orzech włoski, pomelo