Kawa specialty Pochodzenie: Meksyk...
Kawy należące do grupy premium kaw Darvea. Są to najlepsze mieszanki, które Darvea oferuje swoim klientom. Unikalne w smaku, eleganckie w wyglądzie. Doskonałe do codziennego użytkowania oraz na specjalne okazje.
Pochodzenie: Ameryka Południowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 1/5 Palenie: lekkie, jasny brąz
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 50% Arabika : 50% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Palenie: mieszanka ziaren od lekko do średnio-mocno palonych Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Ameryka Południowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 2/5 Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Indie – Azja Wysokość upraw: 500 – 1000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: średnio-mocne, ciemny brąz
Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: lekkie, jasny brąz
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Etiopia (region Sidamo) - Afryka Wysokość upraw: 1600 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Indie – Azja Wysokość upraw: 1000 – 1400 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho - monsunowa Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor
Pochodzenie: Meksyk– Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1200 – 1500 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Nikaragua – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 - 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz