Kawa specialty Data palenia...
Pochodzenie: Etiopia (region Sidamo) - Afryka Wysokość upraw: 1600 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Data palenia 28.11.2022r Kawa specialty Rwanda Cup of Excellence Pochodzenie: Rwanda (Afryka) - Prowincja Północna, rejon Gakenke Farma: Muhondo Wysokość upraw: 1700 – 2200 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabika (Bourbon) Punkty SCAA: 86 Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: jasne Nuty smakowe: ananas,...
Kawa specialty Data palenia 10.01.2023r Pochodzenie: Etiopia – (Afryka) Region: Yirgacheffe Farma: Foge Wysokość upraw: 2 100 m. n. p. m. Gatunek: Arabica Punkty SCA: 87,5 Rok zbioru: 2020 Nuty smakowe: roślinne, ziołowe, cytrynowe, słodkie Zastosowanie: Pod filtr
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda (Afryka) Karongi - Sektor Mubuga Wysokość upraw: 1850-2100 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Bourbon Jakość: Specialty Obróbka: Naturalna Punkty SCA: 87,5 Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Jasne Nuty smakowe: Truskawka, borówka, poziomka, miód, pomarańcza, karmel, banan, morela Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda (Afryka) Farma: Twongere Farmer: Therese Nyrangwabije Wysokość upraw: 1400 - 1800 m.n.p.m. Gatunek: 100% Robusta Odmiana: CC Robusta Jakość: Specialty Punkty SCA: 85 Obróbka: Myta, podwójnie ferment. Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Średnie Nuty smakowe: Orzech włoski, kakao, migdał, wanilia, marcepan, owocowy smak...
Kawa specialty Pochodzenie: Kenia Ziarna: Peaberry Farma: Baragwi FCS Wysokość upraw: 1600 - 1800 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: SL 28, SL 34, Batian, Ruiru11 Jakość: Specialty Punkty SCA: 87,5 Obróbka: Myta Rok zbioru: paź-gru 2021 Stopień palenia: Jasne Nuty smakowe: Agrest, czernica, czereśnia, karmel Zastosowanie: metody alternatywne
Kawa specialty Pochodzenie: Meksyk (Ameryka Środkowa) Region: Zongolica, Veracruz Farma: Farmerzy z regionu zongolica Wysokość upraw: 900 - 1600 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: H1, Obata, Sarchimor Jakość: Specialty Punkty SCA: 85 Obróbka: Myta Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Średnie Nuty smakowe: Jabłko, wiśnia, czarna herbata, karmel...
Kawa specialty Pochodzenie: Tanzania (Afryka) Region: Utengule, Mbeya Farma: Utengule Coffee Estate Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Bourbon Jakość: Specialty Punkty SCA: 83,5 Obróbka: Myta Rok zbioru: 2022 Stopień palenia: Średnie Nuty smakowe: Aronia, czarna herbata, kakao Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Kawa specialty Pochodzenie: Uganda (Afryka) Region: Bukonzo east Farma: Kanyenze Wysokość upraw: 1300 - 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: SL 28 Jakość: Specialty Punkty SCA: 83 Obróbka: Myta Rok zbioru: 2022 Stopień palenia: Średnie Nuty smakowe: Figi, orzechy, kakao Zastosowanie: Espresso, pod filtr