Darmowa wysyłka tylko na terenie Polski
Pochodzenie: Burundi – Afryka Wysokość upraw: 1600 - 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, ciemna czekolada
Pochodzenie: Etiopia (region Sidamo) - Afryka Wysokość upraw: 1600 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Kenia - Afryka Wysokość upraw: 1400 - 2100 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 4/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: jasne
Kawa specialty Rwanda Cup of Excellence Pochodzenie: Rwanda (Afryka) - Prowincja Północna, rejon Gakenke Farma: Muhondo Wysokość upraw: 1700 – 2200 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabika (Bourbon) Punkty SCAA: 86 Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnie Nuty smakowe: ananas, pomarańcza, jeżyny, porzeczki
Kawa specialty Pochodzenie: Etiopia – (Afryka) - prowincja Guji (Shakiso), rejon Oromia Farma: Mormora Wysokość upraw: 1800 - 2000 m.n.p.m. Gatunek: Arabica Punkty SCAA: 87,25 Rok zbioru: 2019 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: Metodą suchą (natural processed) Palenie: średnie Nuty smakowe: brzoskwinie, jagody, cytrusy, róża
Pochodzenie: Uganda– Afryka Wysokość upraw: 1300 – 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnie
Sensoryczny: brzoskwinia, czarna herbata z cytryną, bergamotka Smak: bardzo lekki i herbaciany, lekko słodki, znikoma goryczka i kwasowość Palenie: średnie Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w driperze V60 oraz jako cold brew
Kawa specialty Pochodzenie: Etiopia – (Afryka) Region: Yirgacheffe Farma: Foge Wysokość upraw: 2 100 m. n. p. m. Gatunek: Arabica Punkty SCA: 87,5 Rok zbioru: 2020 Nuty smakowe: roślinne, ziołowe, cytrynowe, słodkie Zastosowanie: Pod filtr