Darmowa wysyłka tylko na terenie Polski
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda...
Pochodzenie: Etiopia (region Sidamo) - Afryka Wysokość upraw: 1600 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Kawa specialty Rwanda Cup of Excellence Pochodzenie: Rwanda (Afryka) - Prowincja Północna, rejon Gakenke Farma: Muhondo Wysokość upraw: 1700 – 2200 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabika (Bourbon) Punkty SCAA: 86 Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: jasne Nuty smakowe: ananas, pomarańcza, jeżyny, porzeczki
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda (Afryka) Farma: Twongere Farmer: Therese Nyrangwabije Wysokość upraw: 1400 - 1800 m.n.p.m. Gatunek: 100% Robusta Odmiana: CC Robusta Jakość: Specialty Punkty SCA: 85 Obróbka: Myta, podwójnie ferment. Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Średnie Nuty smakowe: Orzech włoski, kakao, migdał, wanilia, marcepan, owocowy smak...
Kawa z outletu - data palenia 28.09.2023 Pochodzenie: Kenia Ziarna: Peaberry Farma: Baragwi FCS Wysokość upraw: 1600 - 1800 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: SL 28, SL 34, Batian, Ruiru11 Jakość: Specialty Punkty SCA: 87,5 Obróbka: Myta Rok zbioru: paź-gru 2021 Stopień palenia: Jasne Nuty smakowe: Agrest, czernica, czereśnia, karmel Zastosowanie:...
Kawa specialty Pochodzenie: Tanzania (Afryka) Region: Utengule, Mbeya Farma: Utengule Coffee Estate Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Bourbon Jakość: Specialty Punkty SCA: 83,5 Obróbka: Myta Rok zbioru: 2022 Stopień palenia: Średnie Nuty smakowe: Aronia, czarna herbata, kakao Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Kawa specialty Pochodzenie: Uganda (Afryka) Region: Bukonzo east Farma: Kanyenze Wysokość upraw: 1300 - 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: SL 28 Jakość: Specialty Punkty SCA: 83 Obróbka: Myta Rok zbioru: 2022 Stopień palenia: Średnie Nuty smakowe: Figi, orzechy, kakao Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda (Afryka) Region: Gicumbi Farma: Munini Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Jakość: Specialty Punkty SCA: 86,5 Obróbka: Naturalna Rok zbioru: 2022 Stopień palenia: Jasne Nuty smakowe: Truskawki, morele, rumianek, wata cukrowa, jagody, czekolada mleczna Zastosowanie: Pod filtr
Pochodzenie: Etiopia Region: Guji (Oromia) Farma: Hadeso Wysokość upraw: 1850-2100 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabica (Specialty) Odmiana: Heirloom Jakość: Specialty Punkty SCA: 86,25 Obróbka: Myta Rok Zbioru: 2023 Stopień palenia: Jasny Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka Przeznaczenie: Pod filtr lub espresso