Darmowa wysyłka tylko na terenie Polski
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda...
Parzenie kawy pod espresso to dość szerokie pojęcie. Dlatego w tej kategorii umieszczamy kawy, które będą się sprawdzały w parzeniu w ekspresach automatycznych czy kolbowych. Takie urządzenia ma w domach i biurach, znaczna część nas. Jednocześnie jeżeli parzysz kawę, zalewając ją wodą "po Turecku" albo parzysz przez "filtr", ale oczekujesz od ka...
Parzenie kawy pod espresso to dość szerokie pojęcie. Dlatego w tej kategorii umieszczamy kawy, które będą się sprawdzały w parzeniu w ekspresach automatycznych czy kolbowych. Takie urządzenia ma w domach i biurach, znaczna część nas. Jednocześnie jeżeli parzysz kawę, zalewając ją wodą "po Turecku" albo parzysz przez "filtr", ale oczekujesz od kaw nieco bardziej intensywnych doznań, to jest również miejsce dla Ciebie! Znajdź swój smak :).
Kawa specialty Pochodzenie: Salvador, Nicaragua, Peru Farma: Finca Andalucia, Fincas Mierisch, Cemcavir Cooperativa de Mujeres Wysokość upraw: 850 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Różne odmiany Jakość: Specialty Obróbka: Myta Rok zbioru: 2021 Zastosowanie: Espresso Nuty smakowe: Owoce suszone, czekolada, orzechy włoskie, sok winogronowy,...
Kawa specialty Pochodzenie: Salvador, Peru, Meksyk Farma: Finca Andalucia, Cemcavir Cooperativa de Mujeres, Finca Alianza Wysokość upraw: 1400 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 80% Arabica, 20% Robusta Odmiana: Różne Jakość: Specialty Obróbka: Myta Rok zbioru: 2021 Zastosowanie: Espresso Nuty smakowe: czekolada deserowa, kandyzowana pomarańcza, orzech laskowy
Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: lekkie, jasny brąz
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Etiopia (region Sidamo) - Afryka Wysokość upraw: 1600 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Gwatemala – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1350 – 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 1/5 Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Indie – Azja Wysokość upraw: 1000 – 1400 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho - monsunowa Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor
Pochodzenie: Meksyk– Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1200 – 1500 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Nikaragua – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 - 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Peru – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 1200 - 1350 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor
Pochodzenie: Ameryka Południowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 1/5 Palenie: lekkie, jasny brąz