Pochodzenie: Indie – Azja Wysokość upraw: 1000 – 1400 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho - monsunowa Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor
Pochodzenie: Indie – Azja Wysokość upraw: 500 – 1000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: średnio-mocne, ciemny brąz
Pochodzenie: Vietnam Gatunek: 100% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnie
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Azja Gatunek: 50% Arabika, 50% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Stopień palenia: Mocne Nuty Smakowe: gorzka czekolada, orzech, dymny karmel Przeznaczenie: Espresso