Pochodzenie: Ameryka Południowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 1/5 Palenie: lekkie, jasny brąz
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 50% Arabika : 50% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Palenie: mieszanka ziaren od lekko do średnio-mocno palonych Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Ameryka Południowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 2/5 Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Kawa specialty Pochodzenie: Salvador, Nicaragua, Peru Farma: Finca Andalucia, Fincas Mierisch, Cemcavir Cooperativa de Mujeres Wysokość upraw: 850 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Różne odmiany Jakość: Specialty Obróbka: Myta Rok zbioru: 2021 Zastosowanie: Espresso Nuty smakowe: Owoce suszone, czekolada, orzechy włoskie, sok winogronowy,...
Kawa specialty Pochodzenie: Salvador, Peru, Meksyk Farma: Finca Andalucia, Cemcavir Cooperativa de Mujeres, Finca Alianza Wysokość upraw: 1400 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 80% Arabica, 20% Robusta Odmiana: Różne Jakość: Specialty Obróbka: Myta Rok zbioru: 2021 Zastosowanie: Espresso Nuty smakowe: czekolada deserowa, kandyzowana pomarańcza, orzech laskowy
Kawa specialty Pochodzenie: Brazylia, Peru Farma: Fazenda Dona Nenem, Cooperative de las Mujeres Wysokość upraw: 1050 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Różndorodne Jakość: Specialty Obróbka: Półsucha i myta Rok zbioru: 2021 Nuty smakowe: Czekolada, orzechy, migdały, jabłka, morele Zastosowanie: Espresso, przelew