Kawa specialty Data palenia...
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Gwatemala – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1350 – 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 1/5 Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Meksyk– Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1200 – 1500 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Nikaragua – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 - 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Kawa specialty Data palenia 03.01.2023r Pochodzenie: Salwador (Ameryka Środkowa) Region: Santa Ana, Apaneca Ilamatepeque Farma: Las Cruces Wysokość upraw: 1400-1750 m.n.p.m. Gatunek: Arabica Punkty SCA: 87,00 Rok zbioru: 2020 Nuty smakowe: morela, funkowe, ziołowe, mango, papaya, ananas, pestkowiec Zastosowanie: Pod filtr
Kawa specialty Pochodzenie: Costa Rica Farma: Hacienda Sonora Wysokość upraw: 1300 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: H1 - Centramericano Jakość: Specialty Punkty SCA: 88 Obróbka: Naturalna Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Jasne Nuty smakowe: Fiołek, papaja, pomarańcza, pieczony ananas, truskawka, poziomka Zastosowanie: metody alternatywne
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 2/5 Stopień palenia: Mocne Nuty Smakowe: kakao, orzech, cytrus, karmel, migdały Przeznaczenie: Espresso
Pochodzenie: Nicaragua Region: Matagalpa Farma: Fincas Mierisch Wysokość upraw: 850-1110 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabica (Specialty) Odmiana: Java Caturra Obróbka: myta Rok Zbioru: 2021 Punkty SCA: 84 Nuty smakowe: czekolada, orzech włoski, orzech Laskowy, czerwone jabłko Palenie: średnie Przeznaczenie: espresso
Pochodzenie: Meksyk Region: Huixtla (Chiapas) Farma: Finca Alianza Farmer: Don Antonio Luttmann Wysokość upraw: 800 m n.p.m. Gatunek: 100% Robusta (Specialty - Fine Robusta) Odmiana: Romex Obróbka: myta Rok Zbioru: 2021 Nuty smakowe: ryż dmuchany, daktyl, gorzka czekolada Palenie: średnie Przeznaczenie: espresso