Darmowa wysyłka tylko na terenie Polski
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda...
Ostro, pobudzająco i z pełną energią - te cechy opisują biegun mocnych kaw. Spotykają się tu w całkowitej harmonii i jednocześnie obfitując w różnorodność - intensywność smaku oraz siła kofeiny. Stuprocentowe arabiki czy mieszanki z naturalnie bogatsze w kofeinę robustą. Jeżeli potrzebujesz mocy, zostań tu na dłużej.
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 50% Arabika : 50% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Palenie: mieszanka ziaren od lekko do średnio-mocno palonych Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 2/5 Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Indie – Azja Wysokość upraw: 1000 – 1400 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho - monsunowa Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor
Pochodzenie: Nikaragua – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 - 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Indie – Azja Wysokość upraw: 500 – 1000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: średnio-mocne, ciemny brąz
Pochodzenie: Vietnam Gatunek: 100% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnie
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda (Afryka) Farma: Twongere Farmer: Therese Nyrangwabije Wysokość upraw: 1400 - 1800 m.n.p.m. Gatunek: 100% Robusta Odmiana: CC Robusta Jakość: Specialty Punkty SCA: 85 Obróbka: Myta, podwójnie ferment. Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Średnie Nuty smakowe: Orzech włoski, kakao, migdał, wanilia, marcepan, owocowy smak...
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Azja Gatunek: 50% Arabika, 50% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Stopień palenia: Mocne Nuty Smakowe: gorzka czekolada, orzech, dymny karmel Przeznaczenie: Espresso
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 2/5 Stopień palenia: Mocne Nuty Smakowe: kakao, orzech, cytrus, karmel, migdały Przeznaczenie: Espresso