Data palenia 7.06 Kawa specialty...
Kawy Darvea z segmentu "Premium" to kawy, które doskonale nadają się do codziennego użytku w ekspresach i tradycyjnym parzeniu. Wysoka jakość ziaren kawy poddawana jest przez nas indywidualnemu procesowi palenia dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. Żeby zakwalifikować je do tej grupy, kawy muszą spełnić szereg wymagań.
Kawy "Specialty" z Darv...
Kawy Darvea z segmentu "Premium" to kawy, które doskonale nadają się do codziennego użytku w ekspresach i tradycyjnym parzeniu. Wysoka jakość ziaren kawy poddawana jest przez nas indywidualnemu procesowi palenia dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. Żeby zakwalifikować je do tej grupy, kawy muszą spełnić szereg wymagań.
Kawy "Specialty" z Darvea, to z kolei najwyższej jakości ziarna. Zbierane ręcznie przez lokalnych farmerów z różnych regionów świata. Poddawane są rygorystycznym ocenom przez Q-graderów gdzie muszą uzyskać przynajmniej 80 punktów z możliwych 100 w skali wg Specialty Coffee Association. Przeważnie w jasnym paleniu - idealnie znajdą zastosowanie wśród metod alternatywnych parzenia.
Podkategorie
Kawy należące do grupy premium kaw Darvea. Są to najlepsze mieszanki, które Darvea oferuje swoim klientom. Unikalne w smaku, eleganckie w wyglądzie. Doskonałe do codziennego użytkowania oraz na specjalne okazje.
Witaj w krainie, w której możesz na nowo odkryć smak kawy. To tu rozbudzisz wyobraźnię i udasz się w daleką podróż do krajów, gdzie króluje unikatowej jakości, najwyżej oceniana - kawa specialty.
Haze (z ang. mgła) - to seria ulotnych kaw, które charakteryzują się tym, że w naszej ofercie są tymczasowo. Niewielkie dostępne ilości zachęcają do tego, że pospieszyć się z zakupem nic znikną jak mgła...
Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: lekkie, jasny brąz
Pochodzenie: Ameryka Południowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 1/5 Palenie: lekkie, jasny brąz
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 50% Arabika : 50% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Palenie: mieszanka ziaren od lekko do średnio-mocno palonych Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Ameryka Południowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 2/5 Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych Opakowanie prezentowe: zobacz dla 500g
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Etiopia (region Sidamo) - Afryka Wysokość upraw: 1600 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 4/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Indie – Azja Wysokość upraw: 1000 – 1400 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho - monsunowa Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor
Pochodzenie: Gwatemala – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1350 – 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 1/5 Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Meksyk– Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1200 – 1500 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Nikaragua – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 - 2000 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość: 3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz