Metody alternatywne

Parzenie kawy metodami alternatywnymi rządzi się swoimi prawami. Najlepiej dlatego dobierać do nich kawy w jasnym stopniu palenia z segmentu SpecialtyDzięki temu będziemy mogli uzyskać z naparu jak najwięcej jego specyficznych właściwości. Kawy Specialty mają bowiem znacznie bogatszy profil smakowo-zapachowy. Ponadto jasne palenie zachowuje w ...

Parzenie kawy metodami alternatywnymi rządzi się swoimi prawami. Najlepiej dlatego dobierać do nich kawy w jasnym stopniu palenia z segmentu SpecialtyDzięki temu będziemy mogli uzyskać z naparu jak najwięcej jego specyficznych właściwości. Kawy Specialty mają bowiem znacznie bogatszy profil smakowo-zapachowy. Ponadto jasne palenie zachowuje w większym stopniu naturalne cechy ziarna, mniej zmienione przez dłuższe przebywanie w piecu kawowym i będące już tylko efektem palenia.

Więcej

Metody alternatywne Jest 9 produktów.

Pokazuje 1 - 9 z 9 elementów
  • Szybki podgląd
    45,01 zł W magazynie

    Kawa specialty Pochodzenie:  Rwanda (Afryka) Region: Karongi - Sektor Mubuga Farma: Mugonero CWS Wysokość upraw:  1850-2100 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Bourbon Jakość: Specialty Obróbka: Naturalna Punkty SCA: 87,5 Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Jasne Nuty smakowe: Truskawka, borówka, poziomka, miód, pomarańcza, karmel, banan, morela...

    45,01 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    39,00 zł W magazynie

    Kawa specialty Pochodzenie: Brazylia (Ameryka Południowa) Region: Minas Gerais (Góry Mantiqueira) Farma: Sítio Bela Vista Wysokość upraw:  1190-1260 m.n.p.m. Gatunek: Arabica Punkty SCA: 85,00 Rok zbioru: 2020 Nuty smakowe:  karmel, czekolada, orzechy, kwiatowe, słodkie Zastosowanie: Pod espresso

    39,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    47,99 zł Oczekiwanie na dostawę

    Kawa specialty Pochodzenie: Etiopia – (Afryka) Region: Yirgacheffe Farma: Foge Wysokość upraw: 2 100 m. n. p. m. Gatunek: Arabica Punkty SCA: 87,5 Rok zbioru: 2020 Nuty smakowe:  roślinne, ziołowe,  cytrynowe, słodkie Zastosowanie: Pod filtr

    47,99 zł
    Dodaj do koszyka Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • Szybki podgląd
    47,99 zł Oczekiwanie na dostawę
    Wyprzedaż!

    Kawa specialty Pochodzenie: Honduras (Ameryka Środkowa) Region: Marcala Farma: Caballero Wysokość upraw: 1 600 m. n. p. m. Gatunek: Arabica Punkty SCA: 85,75 Rok zbioru: 2020 Nuty smakowe:  Migdał, czekolada, wiśnia, cola, kwiatowe, trawa cytrynowa, brzoskwinia, malina, truskawka, słodkie Zastosowanie: Pod filtr (Teraz z paleniem również pod Espresso)

    47,99 zł
    Dodaj do koszyka Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • Szybki podgląd
    39,00 zł W magazynie

    Kawa specialty Rwanda Cup of Excellence Pochodzenie: Rwanda (Afryka) - Prowincja Północna, rejon Gakenke Farma: Muhondo Wysokość upraw: 1700 – 2200 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabika (Bourbon) Punkty SCAA: 86 Moc kofeiny: 3/5 Intensywność smaku: 3/5 Kwasowość:  3/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: jasne Nuty smakowe: ananas, pomarańcza, jeżyny, porzeczki

    39,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    57,00 zł Oczekiwanie na dostawę

    Kawa specialty Pochodzenie: Costa Rica Farma: Hacienda Sonora Farmer: Alberto Guardia Wysokość upraw:  1300 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: H1 - Centramericano Jakość: Specialty Punkty SCA: 88 Obróbka: Naturalna Rok zbioru: 2021 Stopień palenia: Jasne Nuty smakowe: Fiołek, papaja, pomarańcza, pieczony ananas, truskawka, poziomka Zastosowanie:...

    57,00 zł
    Dodaj do koszyka Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • Szybki podgląd
    34,00 zł W magazynie

    Kawa specialty Pochodzenie: Brazylia, Peru Farma: Fazenda Dona Nenem, Cooperative de las Mujeres  Wysokość upraw:  1050 - 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Różndorodne Jakość: Specialty Obróbka: Półsucha i myta Rok zbioru: 2021 Nuty smakowe: Czekolada, orzechy, migdały, jabłka, morele Zastosowanie: Espresso, przelew

    34,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    36,00 zł W magazynie

    Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda, Nicaragua Farma: Nova Coffee, Fincas Mierisch Wysokość upraw:  850 - 1500 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Red Bourbon, Java Caturra Jakość: Specialty Obróbka: Myta Rok zbioru: 2021 Nuty smakowe: Truskawka, borówka, cytrusy, orzech, czekolada mleczna Zastosowanie: Espresso

    36,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    36,00 zł W magazynie

    Kawa bezkofeinowa Dekofeinizacja: Metodą na mokro Pochodzenie: Brazylia (region Mogiana) – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 1000 – 1200 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Mundo Novo i Catuai Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: średnie

    36,00 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 9 z 9 elementów