Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300...
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900...
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80%...
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000...
Kawa bezkofeinowa Data palenia...
Tagi
Ostatnio przeglądane
Data: 27.01.2023 godz: 19:00 Miejsce:...
Data: 27.01.2023 godz: 19:00
Miejsce: Aktywna Kuchnia - Tarnów
Poznasz:
- Alternatywny sposób parzenia kawy za pomocą Dripper V60,
- Cupping - aktywnie przetestujesz i ocenisz smak różnych kaw,
- Sensoryczne ćwiczenia kawowe,
Ponadto:
- Słodki poczęstunek od Aktywnej Kuchni,
- Dostaniesz od nas upominek
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Pijesz kawę z ekspresu czy parzoną tradycyjnie? Na spotkaniu poznasz jedną z metod parzenia kawy w sposób alternatywny za pomocą Dripper V60. Dzięki temu przelewowemu ekspresowi możesz otrzymać inny smak kawy niż parzoną np. w ekspresie ciśnieniowym czy Chemexie.
Zaskakujące jak dużo związków zapachowo-smakowych można odnaleźć w wypalonej kawie. Jakie nuty smakowe są charakterystyczne do danych regionów pochodzenia kawy? Jak wpływa palenie na smak kawy? Na te pytania postaramy się odpowiedzieć podczas spotkania. Zrobimy też ćwiczenie, które pozwoli Ci zaznajomić się z podstawowymi nutami zapachowymi, które można odnaleźć w kawach.
Na spotkaniu będziemy testować i oceniać smaki różnych kaw. Kolejne spotkanie przyniesie za sobą nowe smaki kaw. "Siorbanie" jest alternatywną nazwą dla tzw. cuppingu czyli "sprawdzania smaku kawy". Po prostu, jak smakujesz kawę, to szybko "wsysasz" ją przez to siorbiąc :-).
Będziesz miał okazję spróbować i ocenić smak różnych mieszanek i jednorodnych ziaren kawy. Dla smakoszy kaw oraz dla tych, którzy nie czują się w tej dziedzinie jeszcze pewnie, jest to doskonałe źródło wiedzy i... rozrywki. Dobre towarzystwo zespołu Darvea w luźnej atmosferze, zapewni niezapomniane przeżycia.
Otrzymasz od nas w cenie biletu upominek, który pozwoli Ci zachować dobre wspomnienia z tego wydarzenia. Spotkanie umili słodki poczęstunek, o który zadba Aktywna Kuchnia.
Aktywna Kuchnia
33-100 Tarnów, ul. Mickiewicza 3
27.01.2023
godz: 19:00 - 21:00
Kontakt:
Radosław Drużkowski - Palarnia Kawy Darvea
tel. 504 947 032
Projektant i wykonawca najwyższej jakości - prestiżowych kuchni. Jeden z liderów w regionie w zakresie organizowania wysokiej klasy spotkań kulinarnych i warsztatów kulinarnych. Aktywna Kuchnia jest przepełniona inspiracją, prestiżowymi sprzętami kuchennymi oraz ludźmi o niebanalnym podejściu do realizowanych projektów. Z Aktywną Kuchnią można się wyróżnić!
Palarnia Kawy Darvea
Producent wysokiej jakości kawy z manufaktury. Wieloletnie doświadczenie palenia kawy oraz odpowiedni dobór ziaren powoduje, że nasza kawa ma doskonałe walory smakowe oraz zapachowe. Miłośnicy kawy odnajdą własne ziarna, które będą odpowiadać im do parzenia różnymi metodami. Duży wybór mieszanek i jednorodnych ziaren zaspokoi gusta każdego kawosza.
By zapisać się na wydarzenie, należy wykupić bilet klikając powyżej "Dodaj do koszyka". Ilość miejsc ograniczona.
Zastrzegamy sobie prawo do odwołania lub przesunięcia terminu wydarzenia. W takim przypadku nastąpi procedura zwrotu wpłaconych środków na Twój rachunek bankowy.
Na warsztatach możliwe, że będą robione zdjęcia czy kręcone wideo. Teraz takie czasy, że tym co piękne chcemy nadal się dzielić, ale robimy to np. w mediach społecznościowych. Dlatego uczestnicząc w tym wydarzeniu wyrażasz zgodę na publikację swojego wizerunku. Dziękujemy Ci, że to rozumiesz i nie możemy się doczekać aż się zobaczymy :).