Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300...
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900...
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80%...
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000...
Kawa specialty Pochodzenie: Meksyk...
Ostatnio przeglądane
Rozmiar: V60-01 Kolor: przezroczysty,...
Rozmiar: V60-01
Kolor: przezroczysty, czarny
Materiał: szkło, tworzywo sztuczne
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Jeśli chcecie rozpocząć przygodę z alternatywnymi metodami parzenia kawy to Hario Drip V60-01 jest idealnym wyborem dla Was. Metody przelewowe parzenia kawy zapewniają ogrom możliwości eksperymentowania z kawą.
Hario V60-01 pozwala na jednorazowe zaparzenie 200-360ml kawy. Stożkowa konstrukcja oraz żłobienia po wewnętrznej stronie stożka gwarantują doskonały przepływ wody. Ponadto dripper charakteryzuje się stylową konstrukcją, która sprawia, że staje się on ozdobą w każdej kuchni.
Do przygotowania kawy potrzebujemy jedynie świeżo zmielonej kawy wysokiej jakości, ulubionego kubka lub serwera, filtra. Filtr umieszczamy na dripperze, który umieszczamy na naczyniu z którego będziemy serwować wyśmienitą kawę. Przygotowanie naparu zajmuje jedynie 3-4 minuty.
Do metod alternatywnych, a w szczególności do przelewowych metod parzenia kaw, polecamy kawy w jasnym paleniu. Zachowują one więcej naturalnych właściwości ziaren. Przeważnie jasno palone kawy w naszej palarni, to kawy specialty. Pochodzące z konkretnej farmy, poddawane szczególnej trosce podczas zbierania i obróbki w plantacji, są najlepszym wyborem do drippera.
Jeżeli zainteresowała Cię ta metoda parzenia kawy, to więcej na jej temat znajdziesz w naszym artykule na blogu.