Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300...
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900...
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80%...
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000...
Data palenia 7.06 Kawa specialty...
Ostatnio przeglądane
Pochodzenie: Azja, Ameryka...
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kawa Aktywny Poranek to mieszanka arabiki i robusty łącząca w sobie z ziarna z Azji, Ameryki Południowej i Środkowej. Zmieszaliśmy je następujących w proporcjach: Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25%.
Mieszanka (blend) Aktywny Poranek to 50% arabiki oraz 50% robusty. Została stworzona z myślą o tych, którzy preferują intensywny i zarazem bogaty smak. Brazylia stanowi tu idealne tło, nadając czekoladowo-orzechowy posmak, Honduras dodaje od siebie słodyczy i cytrusów, a robusta z Wietnamu nadaje całości pełni i intensywności oraz uzupełnia ilość kofeiny. Arabika i robusta w tej formie to smaki, które wspólnie pozwalają uzyskać ciekawy efekt.
Kawa Aktywny Poranek zawiera w sobie przede wszystkim dużo nut czekolady i orzechów, lekki dymny posmak, słodycz oraz odrobinę cytrusów.
Profil Sensoryczny: kakao, dymność, czekolada gorzka, korzenne przyprawy, cytrusy
Smak: intensywna, mocna, czekoladowo-orzechowa z nutami karmelu, dymno-cytrusowy finisz
Palenie: od lekkiego do średnio mocnego
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Zmieszane w tej kawie arabica i robusta dają nam wspaniały produkt skomponowany z doskonałej jakości ziaren. Świetnie sprawdzi się u osób, które nie są zdecydowane, który rodzaj kawy preferują, a cenią sobie cechy obu tych grup. W manufakturze ręcznie wypalamy ziarna składające się na Aktywny Poranek –kawa dzięki temu zdobywa głębię smaku. Wybierz Aktywny Poranek, jeśli zależy Ci na porcji pysznego pobudzenia.
Narzędzie do parzenia: French Press
Gramatura na 1 filiżankę kawy: 30 g kawy / 500 g wody
Woda: 96°C
Mielenie: 35 klików na Comandante
Czas przygotowania: ok. 10 min
Narzędzie do parzenia: kawiarka
Gramatura na 1 filiżankę wody: zależna do rozmiarów kawiarki
Woda : 96°C
Mielenie: 17–18 klików na Comandante
Czas przygotowania: zależny od rozmiarów kawiarki