Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300...
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900...
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80%...
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000...
Ostatnio przeglądane
Pochodzenie: Azja, Ameryka...
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kawa Smak Podróży to mieszanka ziaren pochodzących z upraw zlokalizowanych w Azji, Ameryce Południowej i Środkowej. Jeśli zastanawiasz się nad tym, jaka kawa – arabica czy robusta – będzie najlepsza, to… ta mieszanka będzie idealnym rozwiązaniem tego dylematu.
Warto wiedzieć, z jakich ziaren powstała ta kawa – to 80% arabica, 20% robusta (w tym India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40%). Możesz dzięki niej rozkoszować się kompozycją kilku ciekawych i wyjątkowych produktów, które w połączeniu dają coś zupełnie nowego i świeżego.
Ta mieszanka (blend) 80% arabiki oraz 20% robusty została przez nas stworzona, żeby zachwycić głębią i bogactwem arabiki wzbogaconej mocą robusty. Główne skrzypce w tym blendzie gra Columbia, która odpowiada za dużą kremowość kawy. Gwatemala daje od siebie nuty korzenne i przyprawy, Honduras – słodycz i cytrusowość, a India Cherry nadaje całości swój charakter oraz zapewnia dodatkową ilość kofeiny.
Znajdziemy tutaj przede wszystkim kremowość, słodycz, dużo orzechów, czekolady i karmelu. Pojawić się mogą również nuty owocowe, cytrusowe i dymne.
Profil Sensoryczny: praliny, gorzka czekolada, wanilia, kwiaty
Smak: głęboki, ale jednocześnie lekki, mocno czekoladowy z odrobiną cytrusów i kwiatów, lekko dymny
Palenie: od średniego po mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Lekkie, a przy okazji intensywne w czekoladowym smaku – taki są ziarna Smaku Podróży. Kawa ta wypalana jest w małej manufakturze, a dzięki temu, że uważnie selekcjonujemy ziarna, gwarantuje doskonałe doznania smakowe. Ta kawa – arabica i robusta złączone w idealnych proporcjach – pozwoli Ci odkryć to, co najlepsze w obu typach tych ziaren. Wybierz Smak Podróży, jeśli chcesz poczuć, jak smakują kawy z całego świata.
Narzędzie do parzenia: French Press
Gramatura na 1 filiżankę kawy: 30 g kawy / 500 g wody
Woda: 96°C
Mielenie: 35 klików na Comandante
Czas przygotowania: ok. 10 min.
Narzędzie do parzenia: kawiarka
Gramatura na 1 filiżankę wody: zależna do rozmiarów kawiarki
Woda: zależnie od rozmiaru kawiarki
Mielenie: 17–18 klików na Comandante
Czas przygotowania: zależny od rozmiarów kawiarki