Darmowa wysyłka tylko na terenie Polski
Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1300...
Pochodzenie: Kolumbia – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 800 – 1900...
Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 80%...
Pochodzenie: Honduras – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1500 – 2000...
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda...
Ostatnio przeglądane
Kawa specialty Pochodzenie: Rwanda...
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Data palenia 4.10
Jeżeli każdy z nas powinien podążać drogą Własnej Legendy, jak to rozpoznał dobrze Santiago z "Alchemika" Paulo Coelho, to kawa Rwanda Munini z farmy Nova Coffee z całą pewnością taką drogę wybrała.
Co to znaczy w praktyce? Ma ona szczególnie owocowy smak - jak przystaje na kawę afrykańską i jednocześnie tą szlachetność, która odróżnia ją od innych kaw, stawiając w rzędzie arystokracji kawowej.
Jeżeli dobra kawa powinna wybijać się względem innych, to na pewno jest to właśnie taka kawa.
Z całą pewnością na to pytanie trzeba odpowiedzieć "nie" i należy odpowiedzieć "tak":). To jest bowiem kawa, której przynajmniej raz w życiu trzeba się napić. Naszym zdaniem próbowanie takich kaw jak Rwanda Munini Nova można porównać do wycieczki do Paryża, spojrzenia lub wejścia na Giewont czy sprawdzenia jak słona jest woda w Bałtyku. Można żadnego z tych miejsc nie doświadczyć, ale czy wtedy na pewno idziemy drogą Własnej Legendy i żyjemy pełnią życia?
Z naszej strony kwalifikujemy tę kawę do naszej Kawowej Ligi Mistrzów i zapraszamy do skorzystania.
Rwanda Munini Nova ma wyjątkową owocowość. Już po otwarciu opakowania w nasze nozdrza dostanie się zapach, który na myśl przyniesie nam słodycz truskawek, malin czy zapach łąki.
Po zaparzeniu nuty te rozwiną się dając borówki (czy jagody jak wolisz :)), truskawki, rumianek i czekoladę mleczną. Owocowość niesie za sobą nieco zwiększoną kwasowość - pamiętajmy, że nie jest to jednak kwaśność, tylko pożądany efekt kaw najwyższej jakości w jasnym paleniu.
Wszystko to w oprawie tej szlachetności smaku, którą tak łatwo niosą za sobą ziarna najwyższej jakości.
Jej jasne palenie powoduje, że najbardziej odpowiada ona do alternatywnych metod. Zaparzona w ten sposób da nam napar o właściwościach owocowego kompociku.
Do odważnych świat należy! Można ją też zaparzyć w ekspresie automatycznym - będzie po prostu bardziej łagodna.