Colombia Decaf - kawa bezkofeinowa Darvea
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Kawa bezkofeinowa Colombia Decaf
Pochodzenie: Kolumbia
Wysokość upraw: 800 - 2000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Typ ziaren: Excelso i Medellin Supremo
Intensywność smaku: 3/5
Dekofeinizacja: Dwutlenkiem węgla
Proces dekofeinizacji ziaren kawy
Proces dekofeinizacji to nic innego jak pozbycie się kofeiny z zielonych ziaren kawy. W przypadku Colombia Decaf wykorzystywany jest do tego proces dekofeinizacji dwutlenkiem węgla. Jest to najmłodsza metoda, która zyskuje na popularności dzięki swojej efektywności i minimalnemu wpływowi na smak kawy.
Wcześniej zmoczone ziarna kawy zamyka się w cysternach, gdzie są poddawane działaniu dwutlenku węgla pod ogromnym ciśnieniem. Dwutlenek węgla działa jak rozpuszczalnik, skutecznie usuwając samą kofeinę i pozostawiając inne substancje w niezmienionym stanie. W tej metodzie dekofeinizacji pozbywa się 99,9% kofeiny.
Jak smakuje kawa bezkofeinowa?
Kawa bezkofeinowa Colombia Decaf, to blend kolumbijskich ziaren Excelso oraz Medellin Supremo. Dzięki nowoczesnej oraz naturalnej metodzie Carbonic Natural™ zostały one pozbawione kofeiny w 99,9%. Wyróżnia ją bardzo niska kwasowość, zbalansowana przyjemną goryczką. Kompozycję smakową tworzą wyraziste czekoladowo-orzechowe nuty.
Kawa bezkofeinowa - dla kogo?
Na pewno jest to propozycja dla tych, którzy lubią smak kawy, ale są bardziej podatni na działanie kofeiny. Dzięki temu, że jest ona niemal całkowicie jej pozbawiona, mogą oni nadal delektować się pełną smaku filiżanką kawy.


