Hojicha Cappuccino
2025-05-15

Aromatyczna herbata na bazie prażonego zielonego proszku hojicha, połączona z kremowym mlekiem, to doskonała alternatywa dla tradycyjnego cappuccino. Jej unikalne nuty orzechowo-czekoladowe zachwycają o każdej porze dnia, zapewniając chwilę relaksu i wyciszenia.
Składniki:
- 2 g hojicha Nomads
- 40 ml wody w temperaturze 80°C
- 230 ml mleka lub napoju roślinnego
Przygotowanie:
Do miseczki wsyp 2 g hojicha Nomads i zalej 40 ml wody w temperaturze 80°C. Rozmieszaj dokładnie chasenem, aby pozbyć się grudek. Napar przelej do filiżanki. Następnie spień 230 ml mleka lub napoju roślinnego i dodaj do hojichy.
Smacznego!
Kliknij w baner po więcej:
Pokaż więcej wpisów z
Maj 2025