Jasne palenie z 17.08.23 Kawa...
Kawy należące do grupy premium kaw Darvea. Są to najlepsze mieszanki, które Darvea oferuje swoim klientom. Unikalne w smaku, eleganckie w wyglądzie. Doskonałe do codziennego użytkowania oraz na specjalne okazje.
Pochodzenie: Peru – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 1200 - 1350 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 2/5 Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor
Pochodzenie: Gwatemala – Ameryka Środkowa Wysokość upraw: 1350 – 1900 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Moc kofeiny: 1/5 Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 2/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnio-mocne, intensywny brąz
Pochodzenie: Vietnam Gatunek: 100% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 4/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na mokro Palenie: średnie
Kawa bezkofeinowa Dekofeinizacja: Metodą na mokro Pochodzenie: Brazylia (region Mogiana) – Ameryka Południowa Wysokość upraw: 1000 – 1200 m.n.p.m. Gatunek: 100% Arabica Odmiana: Mundo Novo i Catuai Intensywność smaku: 2/5 Kwasowość: 1/5 Pozyskiwana: metodą na sucho Palenie: średnie
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Azja Gatunek: 50% Arabika, 50% Robusta Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 1/5 Stopień palenia: Mocne Nuty Smakowe: gorzka czekolada, orzech, dymny karmel Przeznaczenie: Espresso
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa Gatunek: 100% Arabika Moc kofeiny: 5/5 Intensywność smaku: 5/5 Kwasowość: 2/5 Stopień palenia: Mocne Nuty Smakowe: kakao, orzech, cytrus, karmel, migdały Przeznaczenie: Espresso