Hojicha Latte
2025-05-15

Hojicha latte, czyli prażona zielona herbata z dodatkiem mleka, zachwyca głęboką brązową barwą. Podniebienie otulają nuty czekolady, orzechów i karmelu. Napar jest przyjemnie słodki i pozbawiony goryczy. Zdecydowanie jest to herbata codzienna, która koi i uspokaja.
Składniki:
- 2 g hojicha Nomads
- 60 ml wody w temperaturze 80°C
- 230 ml mleka lub napoju roślinnego
Przygotowanie:
Do miseczki wsyp 2 g hojicha Nomads i zalej 60 ml wody w temperaturze 80°C. Wymieszaj dokładnie chasenem lub ręcznym spieniaczem do mleka. Następnie spień 230 ml mleka lub napoju roślinnego i przelej do wysokiej szklanki. Do mleka dodaj wcześniej przygotowany napar z hojichy.
Smacznego!
Pokaż więcej wpisów z
Maj 2025