Darvea kawa ziarnista Peru HB

  • Pochodzenie: Peru – Ameryka Południowa
  • Wysokość upraw: 1200 - 1350 m.n.p.m.
  • Gatunek: 100% Arabica
  • Moc kofeiny: 2/5
  • Intensywność smaku: 2/5
  • Kwasowość: 2/5
  • Pozyskiwana: metodą na mokro
  • Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor

Więcej szczegółów

24,50 zł brutto

  • 100 g
  • 250 g
  • 500 g
  • 1000 g

Więcej informacji

Kompas

Pochodzenie

Plantacje kawy Peru HB umiejscowione są na wysokich, zacienionych terenach z dobrymi warunkami klimatycznymi. Dzięki temu kawowce mogą dojrzewać powoli, zyskując tym samym swój bogaty, subtelny smak. Peruwiańscy producenci kawy zwracają szczególną uwagę, by ich ziarna były wysokiej jakości, stosując zrównoważone praktyki rolnicze. Całość tych czynników tworzy doskonały smak, ukryty w aromatycznym naparze.

smak

Smak

Peru HB wyróżnia się delikatną słodyczą z odrobiną goryczy. W smaku dominują nuty czekolady i jagód. Kawa pozostawia w ustach subtelny, kwaskowy posmak. Napar jest lekki, a zarazem bogaty w smaku, co sprawia że można zachwycać się jego walorami o każdej porze dnia.

zapach

Aromat

Peruwiańska kawa cechuje się rozmaitością aromatów. Jako pierwsze wybijają się nuty czekolady, karmelu i orzechów. Wyczuwalne są również słodkie, owocowe akcenty borówki i porzeczki.

Produkty powiązane

Artykuły powiązane na blogu