Z pewnością doceniacie kawę za jej cudowny smak, aromat i pobudzające właściwości. Czy wiecie jednak, jaka jeszcze jest moc tego napoju? Podpowiemy Wam, jak sprytnie wykorzystać fusy z kawy jako nawóz w domu i w ogrodzie – sprawdźcie!
Ozdobny słoik, szczelny pojemnik czy też może oryginalne opakowanie? Odpowiedzi na pytanie jak przechowywać kawę jest wiele. Która jest poprawna? W dzisiejszym artykule przybliżymy jednak nieco teorii w kwestii tego w czym przechowywać kawę.
Kawa to owoc, więc nawet w naparze przygotowanym z wypalonych ziaren powinno pojawiać się nieco z jego wiśniowego charakteru! No i wcale nie musi być kwaśna. Która kawa nie jest kwaśna, to pytanie, na które odpowiadamy niemal codziennie. Jak odpowiadamy, dowiecie się z dzisiejszego artykułu ;)
W różnych kwestiach możemy się różnić. Jedno jest pewne – muffinki kawowe pogodzą wszystkich! Serio, spotkaliście kiedyś kogoś kto by nie lubił muffinek? :-) Poczytajcie sami!
Domowy syrop do kawy wzbogaci Wasze menu kawowych dodatków. Nie tylko będzie ciekawym urozmaiceniem dla smaku, ale również przyniesie Wam dużo radości z własnoręcznego przygotowania. Poznajcie nasze przepisy!
Jak przygotować napój bardziej sprzyjający wieczorowej porze, ale dalej dostarczający intensywnych kawowych smaków? Wiecie już co mamy na myśli? No to zakasajmy rękawy i wejdźmy do kuchni i odpowiedzmy na pytanie - jak zrobić likier kawowy?
Marzysz o śnieżnobiałych zębach prosto z reklamy, a jednocześnie nie wyobrażasz sobie dnia bez przynajmniej jednej filiżanki kawy? Jaki jest wpływ kawy na zęby i czy faktycznie musimy jej unikać, by zachwycać nieskazitelnym uśmiechem? Odpowiadamy!
Świeżo palona kawa jest dla wielu z nas synonimem kawy wysokiej jakości. Co jednak dokładnie znaczy „świeżo” i jak długo utrzymuje się ten stan? Czy kawa ziarnista może się zepsuć? Podobnie jak w wypadku wielu innych kwestii w kawowym świecie, opinii na ten temat jest tyle ile specjalistów!